En milepæl

Rutermesteren er blitt hjertermester når kveldens klubbpoeng blir registrert.  Dermed er nok en milepæl passert, poengsankingen startet for alvor i 2014, så det har ramlet inn poeng jamt og trutt med makkere som begge er blitt trukket ned i handicap.

Dette spillet hjalp godt i poeng-sankingen i kveld:

Meldingene gikk:

S V N Ø
1 kl p 1 hj 2 ru
X * p 2 sp ** 3 rut
3 sp p p p

(*) Golferens dobling er støttedobling, viser 3-kort hjerter.  Rutermesteren måtte i tenkeboksen før neste melding (**).

Makker har prioritert å støttedoble framfor å vise ruterhold (2 NT) eller kløverfarve (3 kl).  Så sjansen er stor for at makker sitter med 4-kort spar.  Dermed tar vi sjansen på 2 spar.  Egentlig er vel kortene litt for tynne for denne meldingen, men kommer det 2 NT fra makker kan vi hoppe av der.

Ruter dame i utspill, vi må bare håpe at øst kun har 6 stk. av denne, og legger esset i bordet.  Det vinner stikket, og fortsettelsen er hjerter til 9’eren.  Det var en innertier.   Øst stikker med kongen, og fortsetter med ruter knekt.  Vest velger å legge styrke i kløver fremfor å trumfe, og stikket vinnes med kongen.

Nå følger E-K i trumf, fulgt av hjerter knekt og mer hjerter.  Vest må følge farve, og på den siste hjerteren forsvinner en ruter i bordet, og ruter spilles til stjeling.  Vest kan trumfe over og kan ta to kløverstikk, men så kan rutermesteren forlange resten og notere en ren topp.

Det hjalp også godt at makker var med på notene i spill 1

Meldingene gikk:

V N Ø S
p p 1 kl
X p 1 sp 2 kl
X 2 ru p p
p

Det var pent av makker å passe på 2 ruter !

Hjerter kom ut, og etter 2 hjerterstikk virker det naturlig å vri ruter ess og mer ruter.  Men det fulgte mer hjerter til stjeling på bordet, så følger kløver ess med hjerteravkast og tre ganger spar.  Dermed blir det bare to hjertertapere og 3 rutertapere, 8 stikk og delt topp med ett annet par.

Det er vel på sin plass og takke sine makkere, Steinar Næss og Kåre Wahlqvist for hjelpen 

1 Comment

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*