Velkomne poeng, både IMP og FP

I helgen var Junior og Rutermesterens’s meldesystem i hovedrollen i noen spill fra 4.divisjon i Vestfold.

Først fikk vi vist en av de store styrkene ved å bruke Drury :

Meldingene gikk :

V Ø
1 hj 2 kl (hjerterstøtte, minst 10p)
2 hj (minimum) pass

Med en minimumsåpning hos junior, så er det ingenting på øst’s hånd som indikerer at vi skal i utgang.  Men i et standard system er det fort gjørt at meldingene går 1 hj – 3 hj.  At det akkurat står 8 stikk skjer ikke hver dag, det står 9 stikk oftere enn 8, men vi tar med glede i mot god score hver gang det ikke er 9 stikk.

Det ble spilt 3 og 4 hjerter ved de andre bordene, og alle noterte 8 stikk, som ga oss både god score på butleren og i kampen.

Så var det XYZ som loste oss til en 6-er, de fleste fant den, men ikke våre motstandere:

Meldingene gikk :

V Ø
1 kl 1 hj
1 NT 2 rut (XYZ, utgangskrav)
3 kl (minst 5) 4 NT
5 ru (1 el.4) 6 kl
pass

Spar ut til esset og når kløver dame dukket opp i første kløverstikk la junior ned og forlangte resten.

Til tross for disse gode spillene, så ble det tap med ett IMP til slutt, men Rutermesteren er fornøyd: Når forbunds-poengene for helgen blir ført inn på kontoen, så er han hjertermester

3 Comments

  • Det var mot Nøtterøy halvrunde 1 spill 2.

   Jeg åpnet i 1 sp i øst, dobler i syd, redobler i vest (i vårt system tilsvarer det støtte etter majoråpning og 10p), 2 kl i nord, pass i øst (viser minimum), pass i syd og 2 sp i vest med pass rundt.
   Kløver konge kom ut, stukket med esset i bordet, så følger hjerter til damen (håper å få trumfet 2 hjertere i bordet), spar til kongen, hjerter til esset, så hjerter til stjeling med spar 8 som blir overtrumfet, og ennå en spar følger.
   Til slutt ble det bare 8 stikk, som var standard. En nøyde seg med 7 stikk, mens en fikk 9.

   • Kamp 4:1 spill 2. Han dobler, så du legger opp spillet til at han har 4 hjerter og får 8 stikk. Så du ble reddet der og. 😉

Kommentarer er lukket.